PerronTeatret

PerronTeatret er beliggende i den gamle stationsbygning i Lysbro og er byens ældste amatørteater.

Perronteatret i Lysbro

PerronTeatret

Foreningen bag PerronTeatret blev oprindelig startet i 1972, hvor en gruppe mennesker, der havde interesse for at spille teater, havde fundet sammen. Man havde følt, det var for lidt kun at spille en forestilling én eller to gange med det arbejde, som det krævede at sætte en forestilling op. Man ville lave et amatørteater, hvor der var mulighed for at spille en forestilling mange gange i løbet af en sæson.

Silkeborg Kommune var meget velvilligt indstillet, da gruppen henvendte sig, og i første omgang stillede man lokaler til rådighed i en nedlagt brandstation ved Bindslevs Plads. Lokalerne blev dog hurtigt for trange – der var kun plads til at afholde læseprøver og ikke til at spille forestillinger for publikum. Gruppen fik efterfølgende stillet den nedlagte Lysbro Station til fri disposition indtil videre, mod at medlemmerne selv indrettede huset, afholdt omkostningerne i forbindelse med ombygningen og betalte driften, brug af lys og varme m.v.

Den 15. november 1975 kunne Silkeborgs første amatørteater officielt indvies. Teatret er siden blevet renoveret et par gange, så det i dag fremstår som et serveringsteater med plads til ca. 50 personer.

 

PerronTeatret
Lysbroparken 87
8600 Silkeborg

Billetkontor: Tlf. 40 79 04 19 – hverdage mellem 10 og 18

Bestyrelse

Formand: Niels Bundgaard Johansen
Tlf. 29 28 27 50

Kasserer: Grethe Klok
Tlf. 40 79 04 19

Julie Madsen

Birgit Søbye

Brian Lavrsen

 

Se mere på PerronTeatrets hjemmeside